Napelemmel a karbonsemleges háztartásért, felelősséggel gyermekeinkért

Kategóriák: Napelem

január 25, 2022

Global Union Kft.

A fosszilis energiahordozókkal nemcsak az a gond, hogy bolygónkon fogytán van az olaj és a szén, hanem az is komoly problémát jelent, hogy felhasználásuk során jelentős mennyiségű szén-dioxid keletkezik. A CO2 felhalmozódása pedig olyan globális folyamatokat indít el, mint a klímaváltozás, ami meg fogja határozni gyermekeink jövőjét. Sokan úgy vélik  ennek megakadályozása kizárólag a politikusok és a nagyvállalatok dolga, de tévednek.

 

Közös bolygó, közös felelősség

Persze az valóban igaz, hogy a legnagyobbak tehetik a legtöbbet azért, hogy csökkentsék a szén-dioxid kibocsátást és karbonmentesek vagy karbonsemlegesek legyenek. Előbbi azt jelenti, hogy nem használnak foszilis energiahordozókat, utóbbi pedig azt, hogy a károsanyag kibocsátást kompenzálják.

A tech cégek közül már sokan felismerték saját felelősségüket és cselekszenek. Az Apple például 2030-ra karbonsemleges lesz, legalábbis ezt tervezik. De említhetünk jó hazai példát is, a Magyar Telekom 2015 óta karbonsemleges működéssel dicsekedhet.

 

Mit tehetek én?

Akkor, amikor a gyárak és szolgáltatók számára a kérdés a bevétel maximalizálása vagy a környezet védelme, gyakran a pénz nyer. Ezen azonban a vásárlók, a szolgáltatást igénybe vevők tudnak változtatni! Hiszen, ha az látszik, hogy egy brand, egy termék vonzóbb, szimpatikusabb, többen veszik és használják, mert környezettudatos, akkor ez az érték meg fog jeleni a cégek döntéshozatali mechanizmusaiban. Vagyis a fogyasztó, választásaival tudja befolyásolni a legnagyobb céget is, hogy vállaljon nagyobb felelősséget a bolygó jövőjéért. Ennek pedig egyik legjobban számonkérhető módja épp a karbonmentes vagy karbonsemleges működés.

 

Otthon okosan

Persze a fogyasztási szokásokon túl is van számos lehetősége a családoknak arra, hogy csökkentsék ökológiai lábnyomukat és szén-dioxid kibocsátásukat. Az ország energiaigényének körülbelül egyharmadát a háztartások használják fel, vagyis, ha itt sikerül csökkenteni a károsanyag kibocsátást, az nagyban hozzájárul a karbonsemlegesség megteremtéséhez. Hogyan lehetséges ez? Nos az energiatakarékos szokások és eszközök az első lépés a tudatosság felé. A második, ennél nagyobb jelentőségű, pedig az, ha az otthonunk nem vagy nemcsak fosszilis energiát használ, hanem minél nagyobb arányban megújuló forrásokból fedezi szükségleteit.

  

Itthon Magyarországon

A hazai adottságok a geotermikus hő felhasználása mellett a napkollektorok és napelemek használatát is lehetővé teszik. Ezek közül a legelterjedtebb és jelenleg támogatott forrásokból is elérhető a napelem. Ez tökéletesen karbonmentes megoldás, ráadásul még a villanyszámlát is felezi, harmadolja, így a Föld jövője mellett a pénztárcára is vigyáz. A napelemeknél is vannak azonban rizikók, de ezek kiküszöbölhetőek, ha megbízható gyártó eszközeit, egy leinformálható, jó szakemberekkel dolgozó vállalkozás szereli fel. Ilyen a Global Union Kft., akik a méltán elismert japán Kyocera napelemeivel teszik korszerűbbé és indítják el a karbonmentes működés felé a magyar háztartásokat.

 

Miben tud segíteni Önnek a GLOBAL-UNIUON Solar csapata?

Cégünk komplex szolgáltatást nyújt a solár üzletágban. Felkészült kollégáink a rendszer tervezésén keresztül a pályázatírásig, kivitelezésig segítik a megvalósítást.

Nagy raktárkészlettel rendelkezünk, így szinte azonnal ki tudjuk szolgálni a megrendeléseket. Természetesen az üzemeltetésben és a monitoring részben is számíthatnak szakértelmünkre a megrendelők.

Amennyiben felkeltettük érdeklődését, akkor a KAPCSOLAT menüpont alatt található űrlapon keresztül fel tudja velünk venni a kapcsolatot.

Szerző Global Union Kft.

A Global Union Kft. a KYOCERA Solar hivatalos európai és hazai disztribútora. A japán minőség így egyenesen tőlünk jut el a vásárlókig az elérhető legkedvezőbb áron.

Legutóbbi bejegyzések

Szigetüzemű napelem rendszerek vs. Hálózati visszatáplálás

Szigetüzemű napelem rendszerek vs. Hálózati visszatáplálás

💥🌱Felméréseinken mindig visszatérő kérdés, hogy meg lehet-e oldani az áram tárolását, úgy hogy ne kelljen visszatáplálni a hálózatba. A jó hírünk az, hogy a Kyocera mérnökei kifejlesztettek erre egy használható megoldást, aminek tesztelése folyamatban van. Ám addig is...

Védve van jégeső ellen a napelem rendszerem?

Védve van jégeső ellen a napelem rendszerem?

Gyakran felmerülő kérdés: Jégeső esetén nem sérül a napelem? A váltakozó időjárási viszonyok között sajnos előfordulhat, hogy a napsugarakon kívül jégeső is éri a napelemeket... Megnyugtatásképpen szeretnénk hangsúlyozni, hogy a gyártók rendkívül komoly teszteknek...

CONSTRUMA 2022 SZAKKIÁLLÍTÁS

CONSTRUMA 2022 SZAKKIÁLLÍTÁS

Április 10-én zárult a Construma 2022. kiállítás, ahol a GLOBAL-UNION Kft. kiemelkedően teljesített minden szempontból mint kiállító.  Egy rendkívül exkluzív standdal képviseltük a céget, s reprezentáltuk a Kyocera Solar és Bisol márkáinkat, illetve további...