NAPELEMPARK TELEPÍTÉSE

Nagyban gondolkodik? FOGja munkára a napot!

Van olyan területe, amely gazdálkodásra nem igazán alkalmas, de napsütötte az év nagyobb részében? Szeretné, ha ez a terület mégis termelne Önnek?

Ma az egyik legjobb befektetés a napenergia. Nagyobb terület esetén pedig a kiserőművek telepítése. Ezen talajra telepített kiserőművek energiatermelése nemcsak a magunk szükségleteit elégítheti ki, hanem még hasznot, bevételt is hozhat tulajdonosának.

Mi kell egy kiserőmű telepítéséhez?

 

Az 500 kW-os kiserőművek telepítéséhez a Kormányhivatal Mérésügyi és Biztonsági Hatóság építési engedélyének beszerzése szükséges. Fontos, hogy ezen kívül engedélyt kell kérni a közhálózatra való csatlakozáshoz is.

Az engedélyezési folyamat ma még nem igazán gyors (akár a magánházas telepítéseknél) de ez senki ne riasszon vissza a telepítéstől, hiszen az 500 kW-os kiserőmű működtetésével évi kb. 500-600 ezer kWh termelés érhető el. Az így megtermelt áramot érdemes helyben elfogyasztani. Ezért is ajánljuk termelő egységek, mezőgazdasági és ipari telepek energia ellátásához.

Ekkora mennyiségű áramtermelésnél a túltermelést nem raktározhatjuk (a fejlesztő csapatok folyamatosan dolgoznak ennek hatékony kialakításán is) későbbi fogyasztásig. Néhány áramkereskedő vállalja egyedi megállapodás keretén belül, hogy a túltermelést beszámolja.

Azonban más lehetőségünk van a már megtermelt felesleges áram felhasználására. Ez a tovább értékesítés. A megújulókra érvényes kötelező átvételi (KÁT) rendszer biztosítja számunkra a folyamat működését.

Szeretné, hogy a nap Önnek termeljen és „nagyban” gondolkodik?

Kérjen visszahívást és kollégánk tájékoztatja az előnyös lehetőségekről!

kagoshima city 70 MW napelem park