Védve van jégeső ellen a napelem rendszerem?

Kategóriák: Napelem

augusztus 22, 2022

Global Union Kft.

Gyakran felmerülő kérdés: Jégeső esetén nem sérül a napelem?

A váltakozó időjárási viszonyok között sajnos előfordulhat, hogy a napsugarakon kívül jégeső is éri a napelemeket…⛈

Megnyugtatásképpen szeretnénk hangsúlyozni, hogy a gyártók rendkívül komoly teszteknek vetik alá a napelemeket, hiszen nagy felületükkel közvetlenül kitettek a természeti hatásoknak, ami ellen nincs mit tenni.
Ebből kifolyólag a gyártók megfelelő minőségű és strapabíró üveggel, illetve speciális védőfóliával látják el a paneleket.

Természetesen előfordulhatnak extrém nagyságú jéggolyók, amik ellen már szinte semmi nem véd meg, ilyenkor szükséges az otthonunk megfelelő biztosítása.
Azt javasoljuk, hogy amikor elkészül a napelem rendszere, azonnal jelentse be a biztosítójánál.

A legtöbb biztosítónál vannak olyan biztosítási csomagok, vagy kiegészítők, amelyek fedezetet nyújtanak ezekre a károkra. Ez természetesen minden biztosítónál eltérő, így érdemes érdeklődni.

Szerencsére hazánkban csekély számú az ilyen extrém nagyságú jégeső, így a napelemek vígan dolgoznak a napsütésben és termelik az áramot Önnek, hogy kinullázzák a számláját.

Legutóbbi bejegyzések

Szigetüzemű napelem rendszerek vs. Hálózati visszatáplálás

Szigetüzemű napelem rendszerek vs. Hálózati visszatáplálás

💥🌱Felméréseinken mindig visszatérő kérdés, hogy meg lehet-e oldani az áram tárolását, úgy hogy ne kelljen visszatáplálni a hálózatba. A jó hírünk az, hogy a Kyocera mérnökei kifejlesztettek erre egy használható megoldást, aminek tesztelése folyamatban van. Ám addig is...

CONSTRUMA 2022 SZAKKIÁLLÍTÁS

CONSTRUMA 2022 SZAKKIÁLLÍTÁS

Április 10-én zárult a Construma 2022. kiállítás, ahol a GLOBAL-UNION Kft. kiemelkedően teljesített minden szempontból mint kiállító.  Egy rendkívül exkluzív standdal képviseltük a céget, s reprezentáltuk a Kyocera Solar és Bisol márkáinkat, illetve további...