Ismerje meg az engedélyeztetési eljárás menetét, hogy minél hamarabb napelemes rendszere legyen!

Kategóriák: Napelem | Tanácsadás

április 27, 2020

Global Union Kft.

Az engedélyeztetési eljárás a napelemes rendszer megvalósulásának lényeges folyamata. Hiszen ezen engedély birtokában tud az Ön napelemes rendszere rákapcsolódni az áramszolgáltatói rendszerre. Ez általában több hónapot (~3 hó) vesz igénybe, ezért érdemes ezzel az idővel is kalkulálnia.

Első lépésben meg kel vizsgálni az Ön jelenlegi elektromos rendszerét, hogy megfelelő-e a bekötéshez. Ezt a felmérést kollégáink végzik a személyes találkozás alkalmával. Amennyiben nem megfelelő, úgy első lépésben ezt kell átalakítani a bekötéshez.

A napelem rendszer engedélyeztetési eljárása 4 részre osztható:

1. Engedélyeztetési eljárás indítása, igénybejelentés
2. Szerződéskötés
3. Kivitelezés
4. Készre jelentés, mérőóra csere

Ahhoz, hogy a folyamat elinduljon egy pár dokumentációt be kell szerezni. Ezek az alábbiak:

– Térképmásolat vagy helyszínrajz
– Fotó a mérőóráról és a megszakítókról és az óra környezetéről
– Tulajdoni lap
– Magáról a tetőről, ahova elhelyezésre kerül a napelem (vagy földi elhelyezés)
– Villanyszámla másolata (minden oldal)
– Speciális dokumentumok az áramszolgáltatói ügyintézéshez, melyeket mi küldünk Önnek, hogy eljárjunk a szolgáltatónál az Ön nevében.

A tulajdoni lap és térképmásolat dokumentumok ügyfélkapun keresztül elérhetőek, ezzel is könnyítve a folyamatot!

A vállalkozói szerződés megkötésével egyidejűleg (Ön és  Global Union Kft.) azonnal elindítjuk az áramszolgáltatói igénybejelentés folyamatát.

Napelem

A benyújtás után 90 napon belül történik meg a kivitelezés, szigorúan a áramszolgáltató „Műszaki Gazdasági Tájékoztató”-ja alapján, mely rögzíti a csatlakozás feltételeit.
A rendszer kivitelezését akkor kezdjük, ha minden dokumentum és engedélyeztetés rendben van. Ez általában a 90 napos határidő utolsó 30 napjára tehető, de ez az áramszolgáltatón múlik (tapasztalatunk, hogy együttműködőek).

Rendszere készre szereléséről tájékoztatjuk az áramszolgáltatót. A szolgáltató szakemberei általában 1-2 héten belül átcserélik a mérőórát (ad-vesz óra). Ennek a cseréje után indul el hivatalosan az Ön rendszere.

Cikkünk elején írtuk, hogy érdemes előre gondolkodni. Mint látja, a rendszer kivitelezése – adminisztrációval együtt – időbe telik. Maga szerelés 1 nap alatt megvan (átlagos rendszer 10 kW-ig).

Mint minden kivitelezésünk egy alapos felméréssel kezdődik, melyre az alábbi linken lehet jelentkezni: https://bit.ly/2KPtGhn

 

 

Legutóbbi bejegyzések

Szigetüzemű napelem rendszerek vs. Hálózati visszatáplálás

Szigetüzemű napelem rendszerek vs. Hálózati visszatáplálás

💥🌱Felméréseinken mindig visszatérő kérdés, hogy meg lehet-e oldani az áram tárolását, úgy hogy ne kelljen visszatáplálni a hálózatba. A jó hírünk az, hogy a Kyocera mérnökei kifejlesztettek erre egy használható megoldást, aminek tesztelése folyamatban van. Ám addig is...

Védve van jégeső ellen a napelem rendszerem?

Védve van jégeső ellen a napelem rendszerem?

Gyakran felmerülő kérdés: Jégeső esetén nem sérül a napelem? A váltakozó időjárási viszonyok között sajnos előfordulhat, hogy a napsugarakon kívül jégeső is éri a napelemeket... Megnyugtatásképpen szeretnénk hangsúlyozni, hogy a gyártók rendkívül komoly teszteknek...

CONSTRUMA 2022 SZAKKIÁLLÍTÁS

CONSTRUMA 2022 SZAKKIÁLLÍTÁS

Április 10-én zárult a Construma 2022. kiállítás, ahol a GLOBAL-UNION Kft. kiemelkedően teljesített minden szempontból mint kiállító.  Egy rendkívül exkluzív standdal képviseltük a céget, s reprezentáltuk a Kyocera Solar és Bisol márkáinkat, illetve további...