A Kyocera megnyitotta legújabb 100MW méretű solar farmját Kagoshima-ban

Kategóriák: Kyocera | Napelem | Solar

szeptember 10, 2020

Global Union Kft.

A GF, a Kyocera, a Kyudenko és a Tokyo Centur cégcsoportok nagy bejelentést tették, miszerint az általuk megalapított Kanoya Osaki Solar Hills LLC hivatalosan is megkezdte a „Kanoya Osaki Solar Hills Solar Power Plant” nevezetű napelem farm üzemeltetését, ami egyben Kyushu régió legnagyobb, mintegy 100MW, kapacitású energia farmja.

 

 

Kanoya Osaki Solar Hills Solar Power Plant

Projekt neve Kanoya Osaki Solar Hills Solar Power Plant
Helyszín Kanoya és Osaki település Kagoshima perfektúra, Japán
Méret Kb. 100MW
Éves energia termelés Kb. 117,000MWh/év (kb. 39,300 háztartásnak megfelelő)
Napelem modulok 356,928 db Kyocera által gyártott panel
Teljes beruházás költsége Kb. 40 milliárd yen (kb. 318 millió EUR)
Az áramot felvásárló vállalat Kyushu Electric Power Co., Inc.
Jellemzők Környezetbarát erőmű, amelyet úgy terveztek, hogy minimális földterületi átalakítás legyen szükséges.Egy újfajta napelem telepítési módszert alkalmaztak, ami kifejezetten meredek hegyoldalakra tervezett. A gyors építési rendszer lehetővé tette a havi 10 MW teljesítményű telepítést.
Projekt ütemterv 2017. április 3. : építés megkezdése
2020. március 10. : üzembe helyezés

 

 

A projekttervezés 2014 januárjában kezdődött, amikor a helyi közösség kifejezte érdeklődését egy több mint 30 évvel ezelőtti golfpálya számára kijelölt terület újragondolása és felhasználása iránt, amelyet később elvetettek. A farmon 356,928 db Kyocera napelem modul van, és várhatóan kb. 117,000 MWh energiát fog termelni – nagyjából 39,000 háztartásnak elegendő villamos energia -, ezzel mintegy 62 420 tonna CO2-kibocsátást kompenzálva évente.

A megállapodás értelmében a Kanoya Osaki Solar Hills LLC irányítja a létesítmény működését. A Kyudenko és a GF által létrehozott konzorcium vállalja az erőmű tervezését, építését és karbantartását, a Kyocera pedig nagy hatékonyságú napelem modulokat biztosít. A Tokyo Century felelős a finanszírozási megállapodásért, a Tokyo Century és a The Bank of Fukuoka, Ltd. közösen szindikált hitelt szervez 17 regionális bankkal.

A Kanoya Osaki Solar Hills LLC a telepítmény kialakításán dolgozott Kagoshima prefektúra, Kanoya City, Osaki városa és a közösség többi tagjának együttműködésével. A Kyocera úgy gondolja, hogy ez a létesítmény nagyban hozzájárul a helyi közösséghez munkahelyek teremtésével és az adóbevételek növekedésével Kanoyában és Osakiban egyaránt. Ezen felül, figyelembe véve a terület környező természeti környezetre gyakorolt ​​hatását, arra törekedtek, hogy környezetbarát kialakítású erőművet építsünk a területfejlesztési hatások minimalizálása érdekében.

A Kyocera célja, hogy a projekttel hangot adjon a megújuló energia, a környezetvédelem és a fenntarthatóbb társadalom jelentőségének.

„A GF, a Kyocera, a Kyudenko és a Tokyo Century azzal a kötelezettségvállalással indította el a projektet, hogy hozzájáruljon a közösség jólétéhez a helyi önkormányzatokkal együttműködve, hosszú távú földfelújítási elképzelésekkel segítve” – ​​mondta Akihito Kubota, a Kyocera Corp. cégcsoport Smart Energy Group divízió vezérigazgatója. „A Kanoya Osaki Solar Hills LLC célja egy környezetbarát kialakítású erőmű üzemeltetése a földfelújítás hatásának minimalizálása érdekében. E projekt révén továbbra is támogatni fogjuk a megújuló energiát, a környezetvédelmet és a fenntarthatóbb társadalmat. ”

Legutóbbi bejegyzések

Szigetüzemű napelem rendszerek vs. Hálózati visszatáplálás

Szigetüzemű napelem rendszerek vs. Hálózati visszatáplálás

💥🌱Felméréseinken mindig visszatérő kérdés, hogy meg lehet-e oldani az áram tárolását, úgy hogy ne kelljen visszatáplálni a hálózatba. A jó hírünk az, hogy a Kyocera mérnökei kifejlesztettek erre egy használható megoldást, aminek tesztelése folyamatban van. Ám addig is...

Védve van jégeső ellen a napelem rendszerem?

Védve van jégeső ellen a napelem rendszerem?

Gyakran felmerülő kérdés: Jégeső esetén nem sérül a napelem? A váltakozó időjárási viszonyok között sajnos előfordulhat, hogy a napsugarakon kívül jégeső is éri a napelemeket... Megnyugtatásképpen szeretnénk hangsúlyozni, hogy a gyártók rendkívül komoly teszteknek...

CONSTRUMA 2022 SZAKKIÁLLÍTÁS

CONSTRUMA 2022 SZAKKIÁLLÍTÁS

Április 10-én zárult a Construma 2022. kiállítás, ahol a GLOBAL-UNION Kft. kiemelkedően teljesített minden szempontból mint kiállító.  Egy rendkívül exkluzív standdal képviseltük a céget, s reprezentáltuk a Kyocera Solar és Bisol márkáinkat, illetve további...