A Kyocera és a 24M innovációja: A világ első félkemény lítium-ion akkumulátora

Kategóriák: Kyocera | Napelem

KYOCERA ÉS A 24M INNOVÁCIÓJA A VILÁG ELSŐ FÉLKEMÉNY LÍTIUM-ION AKKUMULÁTORA

február 27, 2020

Global Union Kft.

A Kyocera Corporation és a 24M hivatalosan is bejelentette, hogy ténylegesen piacra hoztak egy forradalmian új lakossági energiatároló rendszert, az „Enerezza”-t. A rendszert a 24M nevezetű amerikai startup cég fejlesztette, ami a világon az első félkemény elektróda gyártási rendszere. A Kyocera megerősítette maximális elköteleződését a 24M innovatív rendszere iránt, s a tervek szerint 2020 őszétől megkezdik a tömeggyártást is.

2019 júniusában a Kyocera megkezdte a 24M SemiSolid akkumulátor technológia kísérleti gyártását, hogy igazolja annak használatát a japán piacon a lakossági energiatároló rendszerekben. A sikeres tesztet követően a Kyocera előállt egy teljes Enerezza termékcsaláddal – a 24M lakossági használatú energiatároló rendszere különböző kapacitással elérhető el – 5.0 kWh, 10.0 kWh és 15.0 kWh – ezzel kielégítve az egyéni felhasználói igényeket.

Újgenerációs félkemény lítium-ion elem rendszer „Enerezze”, teljesítmény szabályozó (bal), akkumulátor (középső), távoli irányítást vezérlő (jobb)

„A Kyocera és ügyfeleinkolyan előnyöknek örvendhetnek, mint a hosszú akkumulátor-élettartam és a költséghatékony megközelítés, amit a 24M egyedülálló gyártási folyamata tesz lehetővé” – mondta Toshihide Koyano, a Kyocera vállalati napenergia-csoportjának vezérigazgató-helyettese. „A Kyocera-nál úgy gondoljuk, hogy a 24M SemiSolid technológiája lesz a lítium-ion akkumulátor gyártás sztenderdje. Örülünk, hogy elsőként szállíthatunk lakossági energiatároló termékeket a 24M újszerű eljárásával. ”

A 24M innovatív gyártási folyamata piacvezető ár-érték arányban. A félkemény elektródok nem használnak kötőanyagot, hanem az elektrolitot keverik az aktív anyagokkal, hogy egyedi tulajdonságokkal rendelkező agyagszerű szuszpenziót képezzenek. Ennek eredményeként a 24M eljárása kiküszöböli a jelentős mennyiségű inaktív anyag és olyan tőkeigényes eljárások szükségességét, mint a szárítás és az elektrolit-feltöltés, ezáltal drasztikusan csökkentve a gyártási költségeket.

 

“Azzal hogy a Kyocera elindította az Enerezza lakossági energiatároló termékcsaládját, jelentős mérföldkövet tett le a 24M életében,” – mondta Naoki Ota, a 24M elnöke és műszaki vezetője. “A sok éves kemény munka után technológiánk a kereskedelemben is elérhető köszönhetően az elkötelezett partnerünknek, Kyocera-nak.”

 

Hivatalos forrás: https://europe.kyocera.com/news/2020/01/28112304.html

Szerző Global Union Kft.

A Global Union Kft. a KYOCERA Solar hivatalos európai és hazai disztribútora. A japán minőség így egyenesen tőlünk jut el a vásárlókig az elérhető legkedvezőbb áron.

Legutóbbi bejegyzések

Szigetüzemű napelemes rendszerek 
vs Hálózati visszatáplálás

Szigetüzemű napelemes rendszerek 
vs Hálózati visszatáplálás

Felméréseinken mindig visszatérő kérdés, hogy meg lehet-e oldani az áram tárolását, úgy hogy ne kelljen visszatáplálni a hálózatba. A jó hírünk az, hogy a Kyocera mérnökei kifejlesztettek erre egy használható megoldást, aminek tesztelése folyamatban van.Ám addig is...

Júliusban a TV2-őn találkozhatnak velünk!

Júliusban a TV2-őn találkozhatnak velünk!

Kedves Barátaink, Ügyfeleink! Az elkövetkezendő hónap során kicsit gyakrabban lesz módunk 'találkozni', mert sokat leszünk szem előtt. Július 1-31. között ugyanis naponta láthatják rövid hirdetéseinket a TV2 képernyőjén az időjárás-jelentés környezetében. Azáltal,...

Vajon többet ér az ingatlanom, ha napelemes rendszerrel rendelkezik?

Vajon többet ér az ingatlanom, ha napelemes rendszerrel rendelkezik?

A kérdés helyénvaló és gyakorlati. A válasz is az lesz: igen, de nem akkora mértékben, amekkora befektetést mi alkalmaztunk. Más szavakkal: ingatlanunk piaci értéke nem növekszik annyival, mint amennyit ennek kapcsán ráköltünk. Ez a helyzet jelenleg. Viszont ez a...