5 érv, hogy miért érdemes napelemet telepíteni

Kategóriák: Napelem | Tanácsadás

Kypocera napelem

február 21, 2020

Global Union Kft.

5 ÉRV, HOGY MIÉRT ÉRDEMES NAPELEMET TELEPÍTENI

 

A téma fénykorát éli, így egyre többek fejében fordul meg a kérdés: Én is telepítsek napelemet a tetőre?

Akkor vágj bele, ha hosszútávon szeretnél csökkenteni a kiadásaidon. Igaz, hogy az egyszeri beruházási költsége egy nagyobb összeg, ám a pozitív hozadéka egyértelmű: napelemek telepítése a házadra vagy az irodádra pénzügyi és környezetvédelmi szempontból is előnyös. A napenergia használatának köszönhetően meglehetősen lecsökkennek a számláid, így spórolsz a kötelező havi kiadásaidon. Továbbá a napelem nagyon jó befektetés, ugyanis megnöveli az ingatlanod piaci értékét.

 

A napelem telepítésének további számos pozitív velejárója van, amivel számolhatsz, ha meghozod a nagy döntést. Mi is az 5 legfőbb érv mellette?

  1. Megújuló energiaforrás

Az összes pozitívum közül talán a legfontosabb, hogy a napenergia egy igazi megújuló energiaforrás. A világ minden táján használható és folyamatosan rendelkezésünkre áll. Ellenben más energiaforrásokkal, a napenergiából nem tudunk kifogyni. Mindaddig elérhető az emberiség számára, ameddig van Napunk, így a tudósok megállapításaira hivatkozva még legalább 5 milliárd évig élvezhetjük a napsugárzást. Magyarországon az évi napos órák száma kiemelkedő, mintegy 1900 óra, s a klímaváltozás hatására ez egyre inkább nő.

  1. Csökkent villanyáram számla

Ha napenergiát használsz a hagyományos energiaforrások helyett, akkor bizony spórolsz a kiadásaidon. Húsz év alatt akár 3-10 millió forintot is megtakaríthatsz attól függően, hogy mekkora a házad és az energiafelhasználásod. Ezt könnyedén ki tudod számolni a kalkulátorunkkal: LINK

  1. Csökkent ökológiai lábnyom

A napelem képes energiát termelni anélkül, hogy bármilyen káros anyagot bocsátana ki. Habár a panel gyártás, illetve a disztribúcióhoz tartozó infrastruktúra némi lábnyomot mégis hagy maga után, a megtermelt energia tiszta, szennyező anyagoktól mentes és nem bocsát ki üvegházhatású gázokat. Egy átlagos magyar háztartás 6,500 kg széndioxidot termel évente, ami a napelem telepítésével akár 1,300 kg-val csökkenthető.

  1. Alacsony karbantartási költségek és hosszúélettartam

A legtöbb rendszer több mint 20 évig is képes üzemelni, s ez idő alatt minimális karbantartást igényel. A lakossági telepítmények általában csak évente egy tisztítást igényelnek. Ettől függetlenül fontos, hogy olyan szolgáltatót válassz, akiben megbízol és a telepítést követően szükség esetén fel tudod keresni. Nem véletlenül mondják, hogy a napelem egy életre szóló beruházás. A KYOCERA Solar 1975 óta gyárt napelemet, s egyik kiemelkedő rendszere a Japán Sakura farm, ami az 1984-es telepítés óta is kitűnően, mindössze 13%-os degradációs mértékkel, teljesít.

  1. Fejlődő technológia

A napelem piac folyamatos technológiai újításokat tudhat magáénak, s évről évre nagyobb teljesítményű és hatásfokú paneleket gyártanak. A panelben található cellák egyre hatékonyabban alakítják át a napenergiát felhasználható árammá, így egy bizonyos mennyiségű energia kitermeléséhez szükséges felület mérete csökken.

Szerző Global Union Kft.

A Global Union Kft. a KYOCERA Solar hivatalos európai és hazai disztribútora. A japán minőség így egyenesen tőlünk jut el a vásárlókig az elérhető legkedvezőbb áron.

Legutóbbi bejegyzések

Szigetüzemű napelem rendszerek vs. Hálózati visszatáplálás

Szigetüzemű napelem rendszerek vs. Hálózati visszatáplálás

💥🌱Felméréseinken mindig visszatérő kérdés, hogy meg lehet-e oldani az áram tárolását, úgy hogy ne kelljen visszatáplálni a hálózatba. A jó hírünk az, hogy a Kyocera mérnökei kifejlesztettek erre egy használható megoldást, aminek tesztelése folyamatban van. Ám addig is...

Védve van jégeső ellen a napelem rendszerem?

Védve van jégeső ellen a napelem rendszerem?

Gyakran felmerülő kérdés: Jégeső esetén nem sérül a napelem? A váltakozó időjárási viszonyok között sajnos előfordulhat, hogy a napsugarakon kívül jégeső is éri a napelemeket... Megnyugtatásképpen szeretnénk hangsúlyozni, hogy a gyártók rendkívül komoly teszteknek...

CONSTRUMA 2022 SZAKKIÁLLÍTÁS

CONSTRUMA 2022 SZAKKIÁLLÍTÁS

Április 10-én zárult a Construma 2022. kiállítás, ahol a GLOBAL-UNION Kft. kiemelkedően teljesített minden szempontból mint kiállító.  Egy rendkívül exkluzív standdal képviseltük a céget, s reprezentáltuk a Kyocera Solar és Bisol márkáinkat, illetve további...